Bygdens stolthet – HOIF

Som fallet brukar vara så är det fotbollen som är störst här på orten. Odensbacken delar klubbadress med Hampetorp, och tillsammans är de Hampetorp-Odensbackens IF. Hampetorp bildades redan 1943, men 1983 gick de ihop med Odensbackens BK. Idag så har klubben verksamhet på herr, dam och juniorsidan. De spelar sina hemmamatcher på Odenvallen, och det är tydligt att klubben satsar på sina lag då anläggningarna har fått rejäla renoveringar till det bättre genom åren som har gått.

fotboll

Herrlaget spelar nu i division 4 efter en riktigt fin säsong under 2014. De gjorde processerna korta med motståndarna och förlorande enbart tre av 22 matcher under säsongen, vilket gjorde att de slutade tvåa i serien och följe med Grythyttan upp i division fyra. Jakob Knutsson var den som vann skytteligan för HOIF, och förhoppningen är att han ska fortsätta leverera även nu när de spelar i division 4. Det är alltid svårt att komma in som nykomling i en serie, men med HOIF-andan i ryggen så tror jag att HOIF kommer att göra en fantastisk säsong 2015. Jag kommer i vilket fall att vara med och heja på Odenvallen så mycket det går under sommaren, första matchen spelar de mot Laxå IF 24 april.

Första hemmamatchen blir ett kärt återseende från division 5, då de möter Grythyttan den 28 april på Odenvallen. Det kommer med andra ord att bli en väldigt spännande säsong! Går det som jag och HOIF har tänkt sig så etablerar sig de rödsvarta i division 4, redo för att ta ytterligare ett steg i rätt riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *