En villa i behov av kärlek

Huset som vi bor i har helt klart sett sina bättre dagar. Det är såklart fortfarande bobart, men det finns väldigt mycket som behövs göras på det för att det ska kännas riktigt trevligt att bo här. Det som framför allt behövs fixas handlar om rena tekniska saker, och sedan också saker som helt enkelt har blivit för gamla och förlorat sin funktion. En sådan tydlig sak är fönstren i huset, som har många år på nacken. Saken är den att det kostar en del att byta dem, men det är samtidigt en investering väl värd att överväga. Nya fönster innebär nämligen nästa alltid längre uppvärmningskostnader.

Fokus kommer att hamna på fönster

När man har ett sådant här hus så är det viktigt att prioritera de olika saker som man tar sig för. Vi har funderat mycket på var det är bäst för oss att börja, och har kommit fram till att det är fönstren som är det primära. Inte enbart för att det skulle spara oss pengar i det långa loppet, utan också för att det skulle göra en väldigt stor skillnad estetiskt. Som det ser ut nu är fönstren bortom all räddning för putsning och liknande, då det finns inbrända solfläckar i vartenda ett. Därför kommer vi att byta ut alla fönster, och det kommer att kosta, men det får det vara värt.

Här är de alternativ som vi har tittat lite närmare på, och när vi har tittat så är det Nordiska Fönster som har varit platsen. De har en lättnavigerad sida där många fönster finns att hitta, och de har dessutom riktigt bra priser. Det betyder att vi nog skulle kunna komma undan lite billigare om vi går hela vägen och beställer från dem. Här kommer alternativen:

– PVC-fönster
Det här är kanske de fönster som vi är allra mest intresserade av. Det är de som i så fall skulle utgöra en stor del av huset, och eftersom att de är många så har vi kollat på denna modell för både bra kvalité och ett rimligt pris.

– Träfönster
Det finns vissa fönster i huset som är helt i trä, och det är riktigt vackert på sina håll. Det är därför som vi kan tänka oss att vissa fönster kan få fortsätta vara i trä, och samtidigt vara av hög kvalité, som det här exempelvis.

– Takfönster
Som det ser ut just nu så har huset två takfönster, ett i badrummet och ett i hallen på övervåningen. De behöver vi också byta ut, och det är tur att Nordiska Fönster ha den här modellen för den skulle passa helt perfekt för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *