Löfte: mindre bilåkande 2016

Hur viktig är egentligen bilen? Jag har fått anledning att fråga mig det eftersom jag de senaste månaderna pendlat via buss till jobbet i Örebro, och insett att jag sparar en HEL MASSA pengar på det. Kostnaderna för bensin överstiger definitivt kostnaderna för ett busskort med råge. Jag började busspendla för att testa och se hur pass mycket bättre eller sämre det var än att ta bilen. Överlag så skulle jag säga att det är bättre. Inte bara för att det är billigare utan även för att jag får tid över till annat när jag sitter i bussen. Det är ju inte jag som kör! Visst, jag får promenera till och från busshållplatserna, men ärligt talat: det är ju ingenting!

Ett tidigt nyårslöfte
Det har fått mig att tänka rätt så mycket på bilen. Det finns tillfällen då jag verkligen behöver den men ärligt talat, ofta skulle det fungera lika bra att gå. Eller cykla. Det är i princip lathet som får mig att ständigt och jämt ta bilen. Okej, under vintern så tycker jag det är OK att ta bilen ibland även om man inte ska så långt, för att undvika snö, slask och isande vindar. Men överlag: jag ska använda bilen mycket mindre under 2016 än jag gjort hitintills. Förutom att spara pengar så kommer det också att spara på miljön. Win-win med andra ord!

Skaffa cykel

Ett litet problem är att jag inte har någon cykel, vilket gör det avsevärt svårare att cykla. Men det är ett enkelt problem att lösa: jag köper helt enkelt en till mig själv i julklapp! Jag har kollat runt på http://www.sportson.se/cyklar.html för att se om det finns någon modell som jag gillar, och har hittat flera olika alternativ. Jag har fortfarande inte bestämt mig för hur pass ”sportig” cykel jag vill ha, men det lutar åt en mer praktisk, med plats för cykelkorg (praktiskt när jag cyklar och handlar).

cykel

Detta var en snygg cykel.

Det är flera år sedan jag cyklade senast så det känns lite spännande att skaffa en cykel. Men har man en gång lärt sig cykla så glömmer man det inte, har jag hört!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *