Min besatthet av vatten

Det kanske inte kommer som en nyhet för er som följt mig en tid, men jag älskar att bada. Oavsett om det handlar om att ta några simtag i närmsta badhus eller att lyxa till det hemma i ett badkar. Min fascination kommer ifrån när jag var liten och lärde mig att simma. Mina föräldrar stod på stranden och slet sitt hår när jag vägrade att komma upp. Tror jag var 5 eller 6 år då. Kommer ihåg hur jag flöt på vattenytan med snorkel och simglasögon. Jag minns att det var en skräckfylld förtjusning för fiskarna som simmade runt och under mig. En hade hört historier om gäddor som tagit stortår och eventuella andra kroppsdelar. Så medan jag älskade att simma så var det alltid en liten twist på det.

Idag tyr sig min besatthet av vatten och att bada på annat vis. Som ni vet så går jag gärna till badhuset här hemma och simmar några längder, dels för att jag älskar känslan av vattnet men också såklart för motionens skull. När jag badar hemma är det ren och skär njutning. Att låta det varma vattnet omsluta mig och få känna pulsen gå ner. Nu står jag inför att köpa ett nytt badkar. Efter att ha kollat in flera olika badrumsspecialister så har jag kommit fram till att: det är dyrt med badrumsinredning! Känslan när jag hittar det perfekta badkaret och det är långt ifrån den budgeten jag satt, samtidigt som jag inte vill ha vilket billigt skräp som helst. Hittade då på trademax.se samma badkar fast mycket billigare. Fick nästan 40 % rabatt och dessutom hade klarna en kampanj så att jag kunde skjuta upp betalningen tills efter sommaren, kanon!

Hur kommer då min fascination för bad och vatten att utvecklas då tro? Kanske blir jag en vattenlevande organism, går tillbaka till basics liksom. Eller så kanske jag muteras och blir som Kevin Costner i Waterworld. Vem vet, endast framtiden kan utvisa. Nytt badkar kommer jag i alla fall ha i framtiden, och i det kommer jag tillbringa många timmar framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *