Om mig och bloggen

Välkommen till en blogg som kommer att handla om det som ligger mig varmast om hjärtat, nämligen platsen jag bor på! Jag bor i Odensbacken, som ligger i Östernärke. Namnet i sig är väldigt avslöjande och vittnar om att jag håller till i de östra delarna av landskapet Närke. Odensbacken är en tätort på knappt 2 000 invånare som ligger drygt två mil öster om Örebro, vilket betyder att det inte är speciellt svårt att ta sig till en storstad om man så vill. Jag pendlar dagligen mellan Odensbacken och Örebro, just för att jag jobbar där, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo någon annanstans än där jag bor idag.

Det finns mycket fint i Örebro, där möjligheterna är väldigt många, men det kommer alltid att sakna det jag uppskattar allra mest med Odensbacken, nämligen den totala friheten och den nära kopplingen som vi har i tätorten. Visserligen är det så att vi tillhör Örebro Kommun, så det är inte speciellt ovanligt att de flesta som bor här faktiskt jobbar i storstan. Det betyder att det finns gott om möjligheter för att samåka in till Örebro, och det ger oss invånare samtidigt en chans att lära känna varandra ännu bättre.

Bloggen kommer att bli en förteckning över det som är jag och det som är Östernärke, och i synnerhet Odensbacken. Om ni bor i området eller om ni är nyfikna på hur det är att bo här så kommer ni ha nytta av det jag skriver, oavsett er utgångspunkt. Det kan kanske uppfattas som en marknadsföringssida för Östernärke, men det är enbart jag, Johan, som älskar platsen där jag bor och känner ett behov av att skriva om den. Jag hoppas att ni kommer att lära er ett och annat om hur det är att bo här, lite om mig och kanske blir ni sugna på att göra mig och invånarna i Odensbacken sällskap i en riktig pärla i landskapet Närke.