Örebro har etablerat sig i SHL

I grenen hockey har inte Örebro alltid varit ett topplag, men det är något som ganska nyligen har förändrats. Efter att ha försökt gå upp två gånger på rad, så lyckades man till slut den tredje gången att ta sig upp till högsta ligan, och första säsongen i SHL gav Örebro en elfteplats. Det betydde att de var tvungna att kvala sig kvar i högsta ligan och det lyckades de med. Säsongen som följde var betydligt bättre och man slutade sexa i grundspelet, vilket betydde att Örebro spelade sitt första slutspel någonsin i den högsta ligan i hockeysverige.

Det betyder att Örebro numera är ett etablerat lag i SHL och det är verkligen något utöver det vanliga. Att ha elitlag i topp i Sveriges två största idrotter är få städer förunnat, vilket gör Örebro till en unik stad, som har högsta möjliga idrottsliga prestationsmöjligheter. Det är helt klart så att invånarna i Örebro har mycket att vara stolta över, och jag går verkligen runt med ett leende på läpparna när våra lag presterar så bra som de gör.

Arenan för ishockey heter även den Bern Arena, och som brukligt är inom ishockey så ska det finnas med pampiga och häftiga intron, där spelarna presenteras eller åker in på isen. Örebro vill såklart inte vara sämre än sina konkurrenter, och har därför skapat ett riktigt läckert intro. Det måste kännas härligt att åka in på isen genom ett av Örebros mest kända landmärken. Här kan ni se en video på hur det såg ut under 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *