Örebro i Allsvenskan

Odensbacken tillhör som sagt Örebro Kommun och det är enkelt att ta sig till och från storstaden. Som ni kanske har noterat så är jag en idrottsälskare och något som verkligen har varit på frammarsch de senaste åren i Örebro så är det just de stora sporterna i Sverige, nämligen ishockeyn och fotbollen. Inom fotbollen har Örebro ganska länge varit duktiga, och på Bern arena har man tagit många imponerande segrar genom åren. Ta bara det här exemplet från föregående säsong när de tog emot AIK på hemmaplan, och vann med hela 4-2

https://www.youtube.com/watch?v=Tu_IORQSLag.

Örebro är som sagt ett lag som hör hemma i den högsta serien inom fotbollen, där man har spelat totalt 45 säsonger i högsta ligan. Lagets grundades redan 1908 och har genom åren verkligen knutit till sig ett stort antal fans, och som utsocknes örebroare så är det klart att man känner starkt för det här laget som har blandat och gett. Men senaste säsongen 2014, efter att ha blivit uppflyttade igen från Superettan, så gjorde Örebro en utmärkt säsong och slutande faktiskt på en strålande sjätteplats, och det är verkligen något som lova gott inför det som komma skall under 2015.

Det är hög tid nu för Örebro SK att etablera sig rejält i Allsvenskan, och drömmen som lever hos alla är att vi någon gång kommer kunna ta hem guldet. Det har aldrig hänt, utan det närmaste vi har kommit är tvåa. Men med förra säsongens prestation på näthinnan så är laget verkligen på väg åt rätt håll och det kommer bli en spännande tid de åren som kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *