Tips för badet!

Att vi befinner oss i en region som är väldigt rik på sjöar kan väl knappast någon invånare förneka. Att det mest naturliga och självklara valet är Hjälmaren som badplats förstår nog de allra flesta, men det finns betydligt fler sjöar och olika stränder i Hjälmaren som helt klart är värda att upptäcka.

Jag personligen älskar att det finns så gott om möjligheter till bad i närområdet och jag, som föredrar att bada i sötvatten, bor ju på helt rätt plats i landet. Det var i Östernärkes sjöar som jag en gång lärde mig att simma, och det är också i dessa sjöar som jag har haft några av de bästa somrar som jag kan minnas, med härligt bad, sol, grillning och allmänt umgänge med vänner och familj. Östernärke erbjuder verkligen mängder av alternativ, och den stora valmöjligheten gör det möjligt att också hitta sin privata lilla strand, där ni ostört kan bada under en hel dag om ni så vill.

Men det är inte alla gånger lätt att upptäcka var dessa badplatser finns, och för att känna till de riktiga hemligheterna så måste du komma från trakten och ha ortens kunskaper innanför pannbenet. Men det finns också hjälp att få online för den som känner att det kittlar i badnerven när man befinner sig i området. Badkartan.se är ett utmärkt ställe att börja leta efter guldkornen och när man väl ger sig ut på jakt så är det ganska lätt att hitta alternativ som inte är utsatta på den sidan. Så ut och upptäck badet i Östernärke!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *