Vattenkokaren har kraschat

Vissa saker förstår man inte riktigt hur mycket man använder innan de går sönder. Som min vattenkokare till exempel. Den slutade fungera för några dagar sedan och jag tänkte att det är väl inte direkt någon brådska med att köpa en ny, men så kom jag på mig själv med att försöka använda den flera gånger ändå. Som när man inte har tid att brygga kaffe och vill ha en snabbkopp med pulver – inte orkar man stå och vänta på att vattnet ska koka upp på spisen då. Eller när man ska koka pasta till exempel, då kokar man ju upp vattnet i vattenkokaren först så att det går snabbare för det att börja koka på plattan.

Jag har med andra ord insett att jag använder min vattenkokare mer än jag tror och att jag måste skaffa mig en ny snarast. Därför har jag kikat runt lite på nätet, för jag tycker att det är enklast att handla på nätet. En sak som inte är enkel är att bestämma vilken vattenkokare man ska ha. Det finns massor att välja mellan och de är riktigt snygga också. Min gamla är bara en vanlig vit vattenkokare, med sladd dessutom (hej stenåldern). Nu för tiden ser de ju ut som inredningsdetaljer. Många har dessutom lite retroutseende vilket faller mig väl i smaken. Och då menar jag inte retro som i att de ser ut som min gamla vattenkokare, utan att de ser snyggt retro ut. Den här gillar jag väldigt mycket:

vattenkokare

Smeg är ju också riktigt snygg med sina pastellfärger.

Det finns helt enkelt väldigt många som är snygga och jag har lite svårt för att bestämma mig. Bagarenochkocken.se verkar ha bäst utbud i alla fall och dessutom bra priser, så det blir nog att beställa därifrån. Dessutom har de blivit årets e-handlare för kökstillbehör förra året, och kanske något år innan det också, och ni kan kalla mig naiv eller vad som helst men för mig är det faktiskt en trygghet. Jag litar på att man ha bra produkter och bra service om man får en sådan utmärkelse helt enkelt.

Men hur som helst, jag kom på en annan sak också som jag skulle behöva ha, och det är ett våffeljärn. Jag älskar våfflor men jag hatar att det tar så lång tid att göra dem. Det beror till stor del på att jag har ett våffeljärn dom bara gör en våffla i taget, så jag tror nog att jag ska passa på att beställa ett dubbelt våffeljärn samtidigt som jag beställer vattenkokare. Det kommer ju halvera tillagningstiden och så slipper man stå och vänta på nästa våffla för man får två på en gång. Det är perfekt ju.

Och dessutom har mitt gamla våffeljärn sett sina bättre dagar också, så jag känner att jag kan byta ut det med gott samvete. Våffeljärn har ju en tendens att bli lite äckliga med tiden med allt fett som fastnar och inte går att få bort. Jag rengjorde faktiskt ett våffeljärn med tops en gång för att få bort allt gammalt fett, men när jag skulle grädda våfflor sedan så brände det fast, trots smör i järnet. Vet inte riktigt vad man ska tänka om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *